Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

H Ειρήνη είναι ένα προνόμιο του πολιτισμού, αν χαθεί αυτό αυτόματα μας πάει πίσω στον Μεσαίωνα. Αυτή μας εμπνέει ένα αίσθημα ασφαλείας, σιγουριάς  αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας και επιβάλλεται, αν θέλουμε να επικρατήσει η εφαρμογή των κανόνων δικαίου. Βοηθάει επίσης πολύ στην ευημερία και ανάπτυξη των χωρών. Ο πόλεμος φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, με ολέθριες καταστροφές, στο ανθρώπινο γένος και  το περιβάλλον.

Ποιοί επιδιώκουν να αφανίσουν την Ειρήνη; Φυσικά τα μεγάλα, κράτη για να εξασφαλίσουν τα οικονομικά και εδαφικά τους συμφέροντα. Η αποδυνάμωση του ρόλου των διεθνών οργανισμών, η καταπάτηση στους κανόνες δικαίου, η καλλιέργεια φανατισμού και μισαλλοδοξίας, η ύπαρξη τεχνητών εντάσεων στις σχέσεις, η διατήρηση ψυχρού πολεμικού κλίματος για να πουλήσουν όπλα, όλα αυτά συμβάλλουν στη σύρραξη πολέμου ανάμεσα σε χώρες. Αν δεν καταλάβουν εγκαίρως το παιχνίδι εντυπώσεων και συμφερόντων, τότε κινδυνεύει άμεσα. Η Ειρήνη είναι το εισιτήριο για έναν όμορφο, σε μόνιμη πρόοδο κόσμο.

Έχω δει πρίν καιρό στην τηλεόραση, ένα ντοκυμαντέρ με τον πόλεμο και τον περίφημο βομβαρδισμό στην Χιροσίμα. Τα αποτελέσματα ήταν τρομακτικά και οι συνέπειες μέχρι τώρα δεν έχουν εξαλειφθεί. Χιλιάδες κόσμος, που ήταν εκεί γύρω, έπαθε βαριά εγκαύματα από το ωστικό κύμα. Η ραδιενέργεια, έχει κάνει τρομερή καταστροφή στο περιβάλλον και συνεπώς στους ανθρώπους, οι τερατογεννέσεις ήταν συνηθισμένο φαινόμενο. Είδα παιδιά διαμελισμένα να κλαίνε σπαρακτικά, άλλα πάλι είχαν βαθιά εγκαύματα χωρίς μαλλιά, πεινασμένα και τρομαγμένα, σίγουρα δεν θα ξεχάσω τον τρόμο στα ματάκια τους.

Η Ειρήνη που έχει εμπνεύσει χιλιάδες ποιητές και συγγραφείς, πρέπει να διασφαλιστεί πάση θυσία. Η αφύπνηση των λαών, η ενεργητική ύπαρξη του Ειρηνιστικού οράματος, η ενδυνάμωση του ρόλου των διεθνών οργανισμών, για την πρόληψη και η επίληση τυχών διαφορών, η συγκράτηση όπως και η μείωση των πολεμικών εξοπλισμών και φυσικά η καταστροφή των πυρηνικών όπλων, θα βοηθήσει την Ειρήνη μας να επικρατήσει και να εδραιωθεί.

Οι συνέπειες από ένα πόλεμο είναι πολύ τραγικές για τον άνθρωπο, αφού καταστρέφονται και χάνονται τόσες ζωές. Άσε που η οικονομία εξασθενεί και υποφέρουν όλοι από την πείνα, επίσης μην ξεχνάμε τις υλικές και φυσικές καταστροφές, η προόδος ανακόπτεται και χάνετε η ανθρώπινη επαφή,  καθώς δημιουργείται ένα εχθρικό κλίμα.


Έτσι για όλους αυτούς τους λόγους που σας ανέφερα, πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε και να φωνάξουμε,  να τους δώσουμε να καταλάβουν, πόσο πολύτιμη ειναι η Ειρήνη. Ελάτε να φωνάξουμε όλοι μαζί,  ζήτω η Ειρήνη θάνατος στον πόλεμο.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

1 σχόλιο:

Konstantinos είπε...

ΕΙΡΗΝΗ,,,ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΟΝΟΜΑ,ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΟ.. ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΑΓΑΠΗ ΤΗ ΜΟΥ ΜΥΡΙΑΜ,ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΟ,ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΝΑ ΚΥΡΙΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ - ΠΙΣΤΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ ''ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ''..ΑΝΕΚΑΘΕΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ,ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΩΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ''ΠΟΛΕΜΟΣ '. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ,ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΑΦΟΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΔΗΦΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΩΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΩΝ ΜΑΣ..ΜΕΤΑ ,ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΓΩΝΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΑΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ..ΙΣΩΣ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ ΘΕΟΥ,ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤ'ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ,ΕΜΕΙΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ,ΘΕΛΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΦΕΙΔΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟΥΣ ΤΟΥ..ΤΩΡΑ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ,ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΩΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ.. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΗΚΡΙΝΗΣ Η ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!