Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ


Όλα πάνε και έρχονται, η ζωή είναι σαν μια ρουλέτα που δεν ξέρεις που θα σταματήσει και τι χρώμα θα φέρει. Τα πάντα στην ζωή μας ανατρέπονται και εναλλάσσονται  όπως η ζέστη,  το κρύο, ο ήλιος, η καταιγίδα. Όλα έρχονται τα πάνω κάτω ακόμα και τα συναισθήματα μας. Δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε, πότε νοιώθουμε χαρούμενοι και πότε έχουμε μια απροσδιόριστη λύπη ή θυμό.

Όμως κάθε άνθρωπος, πρέπει να φιλοσοφήσει την αξία της ζωής και να προσαρμοστεί στους γρήγορους εναλλασσόμενους ρυθμούς της, αν θέλει να επιβιώσει, αλλιώς θα χαθεί μέσα στην δύνη της. Ένας έξυπνος τρόπος είναι να βάλουμε σε τάξη τις προτεραιότητες μας, ως βασικό στόχο και να τις υλοποιήσουμε άμεσα. Έπειτα με γοργό και ορθό τρόπο να κοιτάξουμε τι άλλους στόχους έχουμε. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι στην σημερινή εποχή χωρίς πρόγραμμα θα χαθούμε.

Μην αφήνετε ποτέ στην μέση κάτι που αρχίσατε. Πολλές φορές ξεκινάμε μια δουλειά και στην μέση την παρατάμε με την δικαιολογία θα το κάνω αύριο. Το αύριο κανείς μας δεν το ξέρει γι' αυτό καλό θα ήταν να το τελειώσετε σήμερα. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι πρέπει να προλάβουμε την ζωή προτού μας προλάβει αυτή.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: