Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα μας. Αισθάνομαι μεγάλο το αίσθημα της εύθυνης απέναντι σε όλους αυτούς που έπεσαν ηρωικά για να μας εξασφαλίσουν την Ελευθερία μας. Νοιώθω σαν να τους έχουμε προδώσει κατά κάποιον τρόπο, γιατί όλοι οι αγώνες τους φαίνεται να πήγαν χαμένοι, χάρη στους προδότες που φρόντισαν γι' αυτό. Δεν ξέρω τι θα μας έλεγαν, αν έβλεπαν την Ελλάδα μας σήμερα σε αυτά τα χάλια, σίγουρα όμως θα ένοιωθαν ντροπή και αγανάκτηση.

Ο Κολοκοτρώνης τώρα αν ζούσε, θα ήταν από τους πρώτους που θα έπαιρνε το ντουφέκι του και θα φώναζε αέρα. Θα έμπαινε σαν σίφουνας στη Βουλή και θα καθάριζε τους πάντες. Πόσο αγανακτισμένοι αλήθεια θα είναι αν μας βλέπουν από εκεί ψηλά; δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ, θα κουνάνε το κεφάλι για την ανικανότητα μας. Δεν είμαστε άξιοι ούτε τριακόσια άτομα να διώξουμε, αντίθετα με εκείνους που τα έβαζαν με ολόκληρα Έθνη.

Πόσο δειλοί είμαστε αλήθεια; πόσο ανεύθυνοι; πόσο πατριώτες; Αυτά τα ερωτήματα, μου στριβιλίζουν στο μυαλό και προσπαθώ να δώσω μια απάντηση. Που έχει πάει το αίσθημα του πατριωτισμού; 
Αλήθεια το μόνο που έχουμε μάθει εδώ και καιρό είναι να περνάμε καλά εμείς. Γίναμε δούλοι στα υλικά αγαθά και δεν μας καίγετε καρφί για την πατρίδα μας. Αφήσαμε να μας παρασύρει ο δήθεν πολιτισμός, ενώ στην ουσία γίναμε αγρίμια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι πως να φάμε και πως να περάσουμε όμορφα. Πάει η πατρίδα μας την ξεπουλήσαμε στον βωμό της καλοπέρασης.

Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω πως αφήνουμε τους προδότες να μας κυβερνούν; Εδώ και χρόνια υπονομεύουν και καταστρέφουν την Ελλάδα μας και εμείς κοιτάμε με απάθεια σαν θεατές. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτοί το μόνο που σκέφτονται είναι το χρήμα. Για τον λαό ποτέ δεν νοιάστηκαν και πρέπει να τους τιμωρήσουμε γι' αυτό.

Εμείς θα πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στον εισβολέα, ΟΧΙ στους ξένους κατακτητές, ΟΧΙ στον ξεπεσμό της χώρας μας, ΟΧΙ στην προδοσία, ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Ελλάδας, ΟΧΙ στον διχασμό μας, ΟΧΙ στον εμπαιγμό των πολιτών. Ακόμα θα πούμε ενα μεγάλο ΝΑΙ στην Ελληνική ψυχή, ΝΑΙ στην Ελευθερία, ΝΑΙ στην επανάκτηση της πατρίδας στα δικά μας χέρια.

Ας ενωθούμε και ας πολεμήσουμε μαζί με τον δικό μας τρόπο, για να έχουμε ξανά την Ελλάδα μας ελεύθερη, περήφανη, και δυνατή όπως πρώτα. 

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: