Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΝ ΗΜΟΥΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ


Αν εγώ ήμουν η εξουσία, δεν θ' άφηνα κανείς και για τίποτα να πειράξει τα παιδιά. Βλέπω καθημερινά κάποια παιδιά να περπάτανε σαν χαμένα, είναι παραδωμένα σε μια άβυσσο, στην κόλαση των ναρκωτικών, που μερικοί έξυπνοι τα καταδίκασαν, για να ζουν αυτοί εις βάρος τους.

Τα παιδιά δεν ξέρουν στην αρχή σε τι κίνδυνο μπαίνουν, τους τάζουν αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα ένα ψεύτικο κόσμο, έναν παράδεισο και δυστυχώς πολλά από αυτά ενδίδουν. Στην αρχή το πιάνουν από περιέργεια, η μαγκιά όμως φίλοι μου είναι να τους γυρίσετε την πλάτη και να τους πείτε ένα ηχηρό όχι.
Ποιοί είναι αυτοί οι κύριοι που θα αποφασίσουνε για σένα; Ποιοί είναι αυτοί που θα παίξουν με την δική σου αθωότητα; Με το μέλλον σου που θα είναι μαύρο μετά το εθισμό σου; Ποιοί είναι αυτοί που θα σε βάλουν με το έτσι θέλω σε έναν μονόδρομο που δεν έχει γυρισμό ούτε καν διέξοδο; Γιατί να σου κουρελιάζουν τον ψυχικό σου κόσμο; Γιατί να σου υποβαθμίζουν την ανθρώπινη σου φύση και να σε αναγκάζουν να ζεις σαν ζώο τρώγοντας σανό;

Παιδιά ξυπνάτε ήρθε η ώρα σταματήστε τους, βοηθήστε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας, μην κυλάτε στον κατήφορο ρίξτε αυτούς εκεί. Επειδή έπαιξαν με εσάς μην τους λυπηθήτε, κλείστε τα αυτιά και ανοίξτε τα μάτια σας. Η ζωή είναι ωραία όταν ξέρεις να την ζεις, μείνετε ξύπνιοι μην ονειρεύεστε με τα δικά τους όνειρα για τα δικά τους θέλω, δικιά σας είναι η ζωή δικά σας και τα θέλω, απομονώστε τους και πάρτε τα ηνία στα χέρια σας.
Αν λοιπόν εγώ ήμουν η εξουσία, όλους αυτούς τους δολοφόνους των ψυχών, της ζωής και της αξιοπρέπειας σας, θα τους απομόνωνα και θα τους ανάγκαζα να φάνε αυτοί το σανό που προόριζαν για εσάς, να γίνουν αυτοί τα ρομποτάκια και τα άβουλα πλάσματα. Για μένα αυτή θα ήταν η καλύτερη τιμωρία για αυτούς, μια αδιέξοδο στην κόλαση, μια ψεύτικη και σάπια ζωή, που θα τους οδηγήσει σιγά σιγά στον θάνατο, γιατί μόνο αυτός τους αξίζει. Ξυπνάτε και αντιδράτε λοιπόν πείτε όχι στα ναρκωτικά ναι στην ζωή, ναι στον εαυτό σας, ναι στα ονειρά σας.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: