Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ;


 
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί έχει εξαιρεθεί ο κλήρος από την φορολογία. Αυτό με βάζει αυτόματα σε πονηρές σκέψεις, χωρίς να έχω τίποτα με την εκκλησία, είμαι χριστιανή Ορθόδοξη και όχι μόνο στα χαρτιά. Διευκρινίζω την θέση μου, η απορία δεν έχει να κάνει με την εκκλησία και τον κλήρο αλλά με την Κυβέρνηση.

Λοιπόν Γιωργάκη καταλάβαμε το βρώμικο σχέδιο σου, τους κάνεις ένα είδος λάδωμα, για να τους κλείσεις το στόμα και να μην αντιδρούν. Δεν δικαιολογείτε με τίποτα η αποχή του κλήρου από την φορολογική εισφορά. Νομίζω ότι και ο κλήρος πληρώνετε από το κράτος και όχι μόνο, προς τι αυτή η εξαίρεση;

Φοβάστε γιατί αν σήκωναν μπαϊράκι οι παπάδες θα παρέσυραν πολύ κόσμο, καθώς ξέρουμε ότι έχει μεγάλη επιρροή επάνω τους.

Όμως εδώ θα επισημάνω κάτι και στους κληρικούς, ξέρουμε ότι η εκκλησία είναι ένα δεύτερο κράτος, ο λόγος της έχει μεγάλη βαρύτητα. Γιατί λοιπόν μέχρι τώρα δεν είδαμε να κάνει την εμφάνιση της; Η Ελλάδα κινδυνεύει και το ξέρουμε όλοι αυτό, και να έρθουμε και στα λόγια του Χριστού, ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον ένα, και ρωτώ εγώ με το φτωχό μυαλό μου που είναι;

Η εκκλησία όπως γνωρίζουμε όλοι έχει μεγάλη περιουσία, αν ήθελε θα έκανε θαύματα την περίοδο αυτή την τόσο δύσκολη για την πατρίδα μας. Και ξαναρωτώ τώρα τους κληρικούς, γιατί γινήκατε κληρικοί; γνωρίζετε την αποστολή σας; σκοπός σας δεν είναι να διαδίδετε παντού τον λόγο του Θεού; δεν είναι καθήκον σας να βοηθάτε τους φτωχούς, να υπερασπίζετε με θέρμη την πατρίδα μας; Ε να που σας δόθηκε τώρα η ευκαιρία.

Αυτή την στιγμή μας πολιορκούν στενά και μας φλερτάρουν, ξένες χώρες που θέλουν το κακό μας, θέλουν να μας αφανίσουν σαν Έθνος, είμαστε σαν την Πηνελόπη με τους χιλιάδες μνηστήρες, καθένας μνηστήρας, μας θέλει για τον εαυτό του. Η Ελλάδα κινδυνεύει, τα παιδιά της αργοπεθαίνουν, η θρησκεία μας βάλλετε επικίνδυνα, που είστε όλοι εσείς οι πατεράδες μας οι απεσταλμένοι του Θεού; γιατί δεν αντιδράτε; γιατί δεν βοηθάτε; και γιατί δεν μας συμπαραστέκεστε. Θα με κάνετε να πιστέψω στην παροιμία που λέει ο χορτασμένος τον νηστικό δεν τον πιστεύει.

Προτείνω να αλλάξετε πλευρό, και να ξεβολευτείτε, ελάτε στο δικό μας πλευρό, τώρα σας θέλουμε, τώρα σας χρειαζόμαστε ελάτε αλλά τώρα.
Μύριαμ Κ. Ρόδος

Σημ. Το άρθρο μου αυτά δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο http://rokar-rokar.blogspot.com/2011/03/blog-post_08.html  Ευχαριστώ τον κύριο Ρουβήμ για την παραχώρηση των συνδέσμων των φωτογραφιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: