Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ (2)

 
1Y4-42011
Οι προφητείες απασχόλησαν και απασχολούν πολλούς ανθρώπους κυρίως πιστούς διαφόρων θρησκειών. Οι προφητείες αφορούν σημαντικά μελλοντικά γεγονότα που αποκαλύπτονται στον προφήτη από Θεϊκές  δυνάμεις και που αυτός με την σειρά του μεταφέρει αυτήν την γνώση στους  ανθρώπους.  
 
Isaiah's_Lips_Anointed_with_FireΑρχικά προφήτης σήμαινε τον άνθρωπο που επικοινωνεί με τον Θεό. Στις μέρες μας η έννοια έχει στενέψει και προφήτης είναι ο άνθρωπος που μαθαίνει από το Θείο για το μέλλον. 
 
Όμως τι πληροφορίες για τα μελλοντικά γεγονότα παρέχουν οι προφητείες; Προσδιορίζουν με ακρίβεια τον χρόνο, τον τόπο και τα συμβάντα;  Μήπως είναι κάτι  ισοδύναμο με το να προβλέψει κάποιος ότι στο ακαθόριστο μέλλον  θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός σε μια απροσδιόριστη περιοχή μιας  σεισμογενούς χώρας;   Μήπως δεν γνωρίζουμε από τώρα ότι κάπου και κάποτε θα υπάρξουν φυσικές καταστροφές, πολιτικές κρίσεις, οικονομικές καταρρεύσεις ή πολύνεκροι πόλεμοι;  Μόνο άνθρωποι  με αδύνατο πνεύμα μπορούν να πειστούν για το ακριβές και αληθές μιας προφητείας που διατυπώνεται με  έντεχνες ασάφειες και απροσδιοριστίες απαγορεύοντας στην πράξη τις βεβαιότητες. 
nostradamus2
 
Ένας πολυσυζητημένος και πολυμελετημένος  προφήτης είναι ο Νοστράδαμος. Πολλοί προσπάθησαν να προβλέψουν το μέλλον ερμηνεύοντας τις προφητείες που είχε γράψει με την μορφή στίχων, αλλά κανείς δεν το κατάφερε. Φυσικά μετά τα γεγονότα οι εύπιστοι ή οι πονηροί μπορούσαν να κάνουν αντιστοιχήσεις στοίχων-γεγονότων “αποδεικνύοντας” κατά τον ισχυρισμό τους ότι οι προφητείες επαληθεύτηκαν. Όμως ξεχνούσαν ότι προφητεία που δεν προβλέπει τα γεγονότα από πριν ή αν θέλετε που ερμηνεύεται εκ των υστέρων δεν είναι προφητεία.
 
Έτσι για να θεωρηθεί ένα κείμενο που δήθεν περιέχει  θεόσταλτα λόγια ότι είναι  προφητεία, πρέπει είτε άμεσα είτε ερμηνευμένο να μας πληροφορεί από πριν για τον τόπο, τον χρόνο και τα γεγονότα που θα συμβούν! Αν βρείτε έστω και μια τέτοια επιτυχημένη δημοσίευση προφητικού κειμένου να το ανακοινώσετε αμέσως γιατί αποτελεί γεγονός τεράστιας σημασίας. Αλλιώς να  δεχτείτε το συμπέρασμα που βγαίνει από την μελέτη των προφητειών. “ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ!”
 
Μύριαμ Κ. Ρόδος
 
Πατήστε στα ονόματα για να διαβάστε προφητείες των Νοστράδαμος, Κοσμάς ο Αιτωλός, Πατήρ Παϊσιος.

3 σχόλια:

ΛΕΤΑ ΜΑΣΑΟΥΤΗ είπε...

ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ
ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Η ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ
ΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ
ΤΕΛΟΣ

Μύριαμ είπε...

Μπράβο αυτό ακριβώς λέω και εγώ μόνο ο Κύριος γνωρίζει και κανείς άλλος

Konstantinos είπε...

ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΜΥΡΙΑΜ ΚΑΙ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΦΙΛΗ ΛΕΤΑ,ΟΠΩΣ ΚΙ'ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ> ΑΠΛΑ,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΜΙΑ ΣΧΛΑΜΑΡΑ ΝΑΤΗΝ ΠΕΙΣ,ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΠΕΤΥΧΕΙ,ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ.. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΕΠΟΧΗ ΑΓΑΘΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ.. ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!