Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ

Τι είναι ο κανιβαλισμός; Είναι το φάγωμα ενός ατόμου από άτομο του ίδιου είδους. Ο κανιβαλισμός σε μερικές πρωτόγονες φυλές γίνετε για τελετουργικούς λόγους. Αυτό το κάνουν για να πάρουν τις υποτιθέμενες  μαγικές  ιδιότητες του νεκρού. 

Σήμερα μπήκα να διαβάσω ένα άρθρο που με ενδιέφερε και έπεσε το μάτι σε ένα φρικιαστικό βίντεο. Αν είναι δυνατόν στις μέρες μας να υπάρχει ακόμα ο κανιβαλισμός. Τρέμω σύγκορμη από την αηδία και την αγανάκτηση, σκέφτομαι πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Εδώ καταπατούνται βάναυσα και με τον πιο σκληρό τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Γιατί δεν καταγγέλλουν το γεγονός αυτό; Πως μπορεί να κυκλοφορεί τέτοιο υλικό και να μην κάνει τίποτα η οικουμενική διακήρυξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων; Αν είναι δυνατόν ακόμα και στις μέρες μας να υπάρχει αυτό το πρωτόγονο έθιμο, και να μην κάνει κανείς τίποτα.

Συγκεκριμένα στην Ταϋλάνδη έγινε αυτό που σας λέω.  Δεν ξέρω τους λόγους που έκαναν αυτή  την αποτρόπαια πράξη, αν δηλαδή ήταν για τελετουργικό σκοπό η για κάτι άλλο. Ήταν μια ομάδα που έκοβαν με ευχαρίστηση τα μέλη ενός ανθρώπου, δεν είχα την δύναμη να κοιτάξω όλο το βίντεο. Γι αυτό τον λόγο δεν θα σας το βάλω γιατί πιστεύω ότι θα σοκαριστείτε και εσείς. Απλά σας μεταφέρω και καταγγέλλω  μέσα από εδώ αυτά τα αποκρουστικά συμβάντα που γίνονται ακόμα στις μέρες μας.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

1 σχόλιο:

Konstantinos είπε...

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΥΡΙΑΜ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΙ'ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ, ΠΑΝΤΟΥ Ο ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ,ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΦΑΓΩΜΑΤΟΣ. ΤΙ ΠΟΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ;;;; ΜΗΠΩΣ ΕΔΩ,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ,ΜΕΡΚΕΛ,ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ;;;; ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ;;;; ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΤΕΨΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΚΟΠΟ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΩΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟΝ..
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ;;;;;;;;;;;;;