Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Oι ομοφυλόφιλοι είναι μια μειονότητα, που αντιμετωπίζει τον ρατσισμό έντονο στο πετσί τους. Οι άνθρωποι όταν είναι διαφορετικοί από το σύνολο μιας κοινότητας ή τόπου, δέχονται έντονη κριτική. Η ομοφυλοφυλία είναι η ερωτική έλξη ανάμεσα στο ίδιο φύλο. Αυτή η προτίμηση τους κάνει να διαφέρουν από τους άλλους. Αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους λοιπόν, τους βάζουν στο περιθώριο και τους χλευάζουν. Δηλαδή τους κοιτούν σαν να είναι κάτι βρώμικο και φοβούνται μην τους λερώσουν. Εγώ θα προσπαθήσω σήμερα να σας δείξω την ανθρώπινη πλευρά τους.

Οι ομοφυλόφιλοι σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, έχουν γεννετικές προδιαθέσεις είναι κάτι οργανικό. Ένας άνθρωπος δηλαδή ενώ έχει γεννηθεί άντρας ή γυναίκα, νοιώθει ότι είναι σε λάθος σώμα. Αυτό το άτομο υποφέρει πολύ, καθώς δεν μπορει να συμβιβαστεί με την εικόνα του. Είναι σαν να φοράει ξένα ρούχα, που αυτά είναι είτε πιο μικρά είτε πιο μεγάλα και αυτό τους κάνει να δυσανασχετούν. Οι άνθρωποι κάνουν μεγάλη επίθεση σε αυτά τα άτομα, χωρίς να υπολογίζουν τον εσωτερικό τους κόσμο.Εγώ τυγχάνει να έχω φίλους-ες ομοφυλόφιλους  και σας πληροφορώ ότι είναι πιο άνθρωποι από εμάς. Έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της φιλίας και είναι πιο ευαίσθητοι.

Δεν μιλώ για τους ομοφυλόφιλους που κάνουν αγοραίο έρωτα, το διαχωρίζω αυτό. Πολλοί άνθρωποι έχουν συσχετίσει μέσα στο μυαλό τους, ότι η ομοφυλοφιλία είναι όργια και πορνεία. Τα κοσμητικά επίθετα που δέχονται είναι σκληρά και πρόστυχα και πολλές φορές τα δέχονται κατά πρόσωπο.

Πρέπει να βάλουμε τον παράγοντα άνθρωπο στο μυαλό μας και εκεί πάνω να δουλέψουμε το θέμα αυτό. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει και να καταδικάζει την ομοφυλοφιλία. Η εκκλησία μας είναι ενάντια σε αυτά τα άτομα, γιατί όμως; Μέσα στους κληρικούς είναι δυνατόν να μην υπάρχει η κατηγορία αυτή; Άνθρωποι είναι και αυτοί γιατί τους καταδικάζουν και τους απομακρύνουν από αυτή;

Έχω δυο φίλους από την Αγγλία που είναι παντρέμενοι. Αυτοί έρχονται τακτικά στην Ελλάδα και πάντα θα έρθουν να με δουν. Ο κόσμος, η γειτονιά, ο περίγυρος, τους βλέπει με στραβό μάτι και με ρωτάνε τι γυρεύεις με αυτούς;

Πόσο με νευριάζει αυτή η υπόδειξη να ξέρετε. Εμένα δηλαδή τι θα με πείραζε να κάνω παρέα με αυτούς τους ανθρώπους; Θα με λερώσουν ή θα μου κολλήσουν την ιδιαιτεροτητά τους; Αυτά τα σκουριασμένα μυαλά που ίσως κρύβουν τις δικές τους αδυναμίες με εξοργίζουν. Γιατί να έρθει ένας κρυφός παιδεραστής, ένας αιμομίκτης, ή μία μιχαλίδα και να μου κάνει υπόδειξη με ποιόν θα κάνω παρέα για να μην μου πει κάτι ο κόσμος. Ε αυτό είναι γελοίο και υποκριτικό.

Όταν εξετάσουμε την ζωή των κανονικών ανθρώπων, εμάς δηλαδή τους ετερόφυλους, λέω ότι θα δούμε, λίγοι από εμάς είναι καθαροί. Πως εμείς λοιπόν είμαστε άξιοι να κρίνουμε τον άλλο για την ιδιαιτερότητα του; Ο Χριστός εξάλλου είπε, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.

Η αμάθεια των πολύξερων ανθρώπων για το τι είναι η ομοφυλοφιλία τους κάνει να φέρονται σαν ζώα. Πρέπει όμως να το πάρουμε είδηση η ομοφυλοφιλία δεν είναι μεταδοτική ασθένεια. Αλλά ούτε θα κηλιδωθεί η υποληψή μας αν τους κάνουμε παρέα. Είναι και αυτοί άνθρωποι και ωφείλουμε να τους εντάξουμε αναμεσά μας. Έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς, όπως και τα ίδια ακριβώς συναισθήματα με εμάς. Και αυτοί πονάνε, κρυώνουν, χαίρονται, λυπούνται, αγαπάνε, φοβούνται, έχουν όσα εμείς, με μια μικρή διαφορά στις ερωτικές προτιμήσεις. 

Ε δεν είναι λόγος αυτός να τους καταδικάσουμε. Να σκεφτείτε ότι μπόρει αύριο μεθαύριο μπορεί να ανακαλύψετε ότι ένα πολύ συγγενικό σας πρόσωπο είναι ομοφυλόφυλο. Τι θα κάνετε τότε; Θα του γυρίσετε την πλάτη; Αυτό θα είναι ότι πιο απάνθρωπο υπάρχει. Πρέπει να το αγκαλιάσετε και να μην επιτρέψετε σε κανένα να το υποβαθμίσει επειδή έχει μια ιδιαιτερότητα. Πείτε όχι στον ρατσισμό, όχι στην καταπίεση του ατόμου. Και επιτέλους η ομοφυλοφιλία δεν είναι μεταδοτική ασθένεια, είναι μια ιδιαιτερότητα που δεν σας αφορά. 

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: