Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΕΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

Τι η σκέψη, τι το μυαλό, τι το άγνωστο. Πόσες φορές αλήθεια δεν έχουμε αναρωτηθεί τι μπορεί να συμβαίνει μετά από μια σειρά συμπτώσεων ονείρων ή ακόμα στην εκδήλωση παράξενων προαισθημάτων. Όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να ερμηνεύσουν άγνωστα ως προς την γνώση τους γεγονότα, αμέσως η σκέψη τους  μπλοκάρεται και φυλακίζεται γιατί δεν είναι σε θέση να τα εξηγήσει. Υπάρχουν πράγματα που η λογική δεν μπορεί να τα συλλάβει και έτσι ένα άτομο εγκλωβίζεται μέσα σε αυτή. Όταν κάτι είναι άγνωστο και αόρατο κατά μια έννοια, τότε τρομάζει και δεν σε αφήνει να προχωρήσεις την σκέψη σου και να καταλάβεις τα γεγονότα.

Πόσα αλήθεια ανεξήγητα πράγματα έχουν συμβεί ακόμα και σε εμάς και λόγω ότι είναι καταστάσεις άγνωστες τις έχουμε παραμερίσει; Το υπερφυσικό είναι κάτι που ξεπερνάει τις πέντε γνωστές αισθήσεις του ανθρώπου, πχ η τηλεπάθεια, όταν δέκτης και πομπός μοιράζονται την ίδια σκέψη, είναι όμως δυνατόν να υπάρχει τέτοια επικοινωνία του νου; Οι άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια τώρα με αυτά τα φαινόμενα και κατόπιν ερευνών και πειραμάτων, λένε πως ναι, είναι δυνατόν.

Πιστεύω ότι είναι μια πολύπλοκη εξερεύνηση, ανάμεσα στο μυαλό και την άγνωστη δύναμη, που με κάποιο τρόπο συνδέονται άμεσα. Σε πολλούς ανθρώπους έχει συμβεί πιστεύω κάτι περίεργο. Όμως επειδή δεν μπορoύν να δώσουν μια λογική εξήγηση και επειδή δεν είναι έτοιμοι να έρθουν αντιμέτωποι με το άγνωστο γιατί τους τρομάζει, σταματούν.Η λογική βέβαια προσπαθεί να  ερμηνεύσει το άγνωστο χρησιμοποιώντας το γνωστό αλλά  αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Μερικές φορές αν  κάτι δεν μπορεί να το  καταλάβει ο άνθρωπος το αποδίδει σε θεϊκές ή υπερφυσικές δυνάμεις μόνο που δεν είναι έτσι... π.χ. ο κεραυνός (Δίας στην αρχαιότητα)... ή ο μαγνήτης (δυνάμεις του σατανά στον μεσαίωνα). Και πολλά άλλα ακόμα που έρχονται σε σύγκρουση με την λογική και ερμηνεύονται όπως πιστεύει  ο  καθένας.

Σας έχει τύχει ποτέ να βρεθείτε σε ένα μέρος για πρώτη φορά και όμως να  σας είναι τόσο οικείο; σας έχει τύχει να κάνετε κάτι και να νομίζετε ότι αυτό το έχετε ξαναζήσει; σας έχει τύχει να σκεφτείτε  ένα άτομο που έχετε πάρα πολύ καιρό και να το συναντήσετε την ίδια μέρα; σκεφτήκατε ποτέ ένα άτομο πολύ έντονα και εκείνη την στιγμή να σας πάρει τηλέφωνο; Ή πάλι, αν δείτε ένα όνειρο και αν  ξέρετε να το ερμηνεύσετε  να σας βγει αμέσως;  Μερικοί έχουν δει κάτι άυλες φιγούρες ή τη μετακίνηση κάποιου αντικειμένου, δίχως να υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να το δικαιολογήσει. Οι ειδικοί που μελετούν παραψυχολογικά  φαινόμενα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν έχουν καταφέρει ακόμα, να συμφωνήσουν και ο καθένας δίνει την δική του εκδοχή. Είναι πραγματικά δύσκολο να πει κάποιος με σιγουριά  τι είναι όλα αυτά τα περίεργα φαινόμενα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει κάποιο άλλο πεδίο πέρα του γήινου και πως με κάποιο τρόπο έρχονται σε μια ευθυγράμμιση και τότε συμβαίνουν όλα αυτά. Κάποιοι πάλι λένε ότι υπάρχουν  όντα με υλικό τέτοιο που δεν είναι εφικτό να τα δει το ανθρώπινο μάτι. Κάποιοι πάλι  μιλάνε για τις νεκρές ψυχές που μένουν στη γη και προσπαθούν να μας ειδοποιήσουν να προσέξουμε για κάποιον κίνδυνο που διατρέχουμε ή επειδή θέλουν να είναι κοντά μας. Είναι όμως άυλες και δεν μπορούμε να τις δούμε. Ή πως μπορούν κάποια άτομα με το μυαλό  και με αυτοσυγκέντρωση να μετακινούν πράγματα.

Το θέμα με τα  προφητικα όνειρα είναι ένα ανεξιχνίαστο  φαινόμενο. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που βλέποντας ένα όνειρο, ξέρουν ότι κάτι πρόκειται να συμβεί, καλό ή κακό. Μερικές φορές όπως θα δει κάποιος ένα όνειρο ακριβώς έτσι θα του βγει. Άλλες φορές βλέπουν συμβολικά αντικείμενα που τα αναγνωρίζουν και ξέρουν τι θα συμβεί. Να σας πω ένα παράδειγμα που διάβασα. Κάποια γυναίκα είδε στον ύπνο της ότι στο σπίτι της μέσα είχε μπει μια νυχτερίδα και είχε πάει στο δεξί της χέρι, καθώς εκείνη φοβισμένη προσπάθησε να την σκοτώσει τρόμαξε και  ξύπνησε. Όταν ξύπνησε το ερμήνευσε σαν ένα πολύ κακό οιωνό και  πράγματι μετά από τρείς μέρες σκοτώθηκε ο άντρας της.  Η προαίσθηση είναι και αυτή μέσα στον κλάδο της παραψυχολογίας, πολλοί άνθρωποι συχνά προαισθάνονται.

Τα μέντιουμ υπάγονται και αυτοί στον κλάδο της παραψυχολογίας, όμως μπορεί κανείς να προβλέψει τα μελλούμενα; Υπάρχουν άνθρωποι χαρισματικοί όμως δεν πιστεύω να είναι τα μέντιουμ που σου λένε το μέλλον  επί πληρωμής. Αυτοί σίγουρα το κάνουν για το χρήμα. Γιατί υπάρχουν πολλοί αφελείς και κυρίως οι γυναίκες που τρέχουν να τους λύσουν τα προβλήματα τους όλα  αυτοί. Αν δηλαδή δεν πάει καλά η σχέση τους θα τρέξουν εκεί για να τους πουν αν υπάρχει άλλο πρόσωπο στην ζωή του συντρόφου τους. Καλύτερα όμως θα ήταν να καθίσουν κάτω και να αναρωτηθούν τι πάει στραβά στη σχέση  τους και να το φτιάξουν. Γιατί κάτι δεν θα κάνουν σωστά ώστε να τον κρατήσουν. Ξέρω κάτι γυναίκες και οι άντρες φυσικά δεν εξαιρούνται, που τρέχουν στις μάγισσες να κάνουν μάγια για να κρατήσουν έναν άνθρωπο κοντά τους,  ή για να εκδικηθούν κάποιον που θεωρούν ότι τους έκανε κακό. Αυτό εμένα μου θυμίζει μεσαίωνα και  μου δίνει την εντύπωση ανθρώπων  χαμηλής αυτοεκτίμησης. 

Τι από αυτά  είναι φαντασία ή παρερμηνείες και τι  πραγματικότητα; Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά να μας πει. Τελικά μήπως είναι παιχνίδια του μυαλού και της φαντασίας ή υπάρχει κάτι άγνωστο προς εμάς;  μήπως συμβαίνουν και τα δύο; Θα μπορέσουν ποτέ κάποιοι να δώσουν μια σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση;

Μύριαμ Κ. Ρόδος

2 σχόλια:

Konstantinos είπε...

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΜΥΡΙΑΜ..Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙ - ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ - ΛΕΝΕ ΝΑΙ,ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ,ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ..ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΘΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ,Ν Α Ι ...... ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΩΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΜΟΥ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΡΕΛΟ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ,ΠΟΥ ΛΕΣ,ΔΕΝ ΞΑΝΑΛΕΩ ΤΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ..ΚΙ'ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΛΛΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΕΥ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΩΣΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΕΩΣ..ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ,ΠΟΛΥ ΣΗΖΗΤΗΣΗ..ΕΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΣΆΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΑ Η ΕΡΕΥΝΗΤΟΥ,,,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΡΙΑΜ,ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΤΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ !!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΔΕΝ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΙΣΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΓΥΡΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ.