Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΛΑΣ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΑΣ;


Δεν ξέρω πια τι να υποθέσω, σε ποιό δρόμο μας έβαλαν όλες αυτές οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων; Μήπως σε έναν λαβύρινθο που δεν έχει διέξοδο από πουθενά; μήπως σε ένα σκοτεινό τούνελ χωρίς ούτε μια μικρή τόση δα φλογίτσα ελπίδας; ή μήπως ακολούθησαν τις οδηγίες του συγχωρεμένου του Κωνσταντίνου Καραμανλή (θείου του μπούλη) και μας πέταξαν στα απύθμενα;

Σημ. Ο Καραμανλής κατά την διαδικασία ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ (σήμερα Ευρωπαϊκή Ένωση) ζήτησε από τους Έλληνες να κάνουν θυσίες και να αλλάξουν συμπεριφορές και νοοτροπίες λέγοντας: «Θα σας ρίξω στη θάλασσα και για να μην πνιγείτε θα μάθετε να κολυμπάτε». Τώρα πια ξέρουμε ότι έπρεπε να είχε πεταξει μόνο τους πολιτικούς αλλά ίσως τους λυπήθηκε καθώς θα ήξερε ότι αυτοί οι αεριτζήδες δεν είναι για τα βαθιά. 

Μας μιλάνε τόσα χρόνια για το έλλειμμα και τις θυσίες που πρέπει να κάνει ο Ελληνικός λαός. Αλήθεια μας έκοψαν μισθούς, συντάξεις, έφεραν την ανεργία, μας τάραξαν στους φόρους, στα ΦΠΑ, στα αλληλεγγύης, στα χαράτσια, συγχώνευσαν ταμεία για οικονομία, ακόμα και στα σχολικά βιβλία έκαναν παραλλαγή και έδωσαν φωτοτυπίες αντί για βιβλία. Τώρα ίσως το έκαναν για πρωτοτυπία και όχι από τσιγκουνιά όπως εμείς οι πικρόχολοι  λέμε. Αν τα αθροίσουμε όλα αυτά μαζί ξέρετε πόσα κέρδισε το κράτος; Αυτά τα λεφτά που πήγαν; γιατί το έλλειμμα αντί να μειώνεται αυξήθηκε; Μήπως φταίει η τρύπα του όζοντος; ή καμιά άλλη τρύπα που κάνει τα χρήματα να κυλάνε προς την τσέπη των πολιτικών. Έχω πολλές απορίες και συχνά αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνουμε ώστε να βουλώσουμε την τρύπα που φταίει για αυτό το χάλι της Ελλάδας.

Σκέφτηκα λοιπόν ή θα πρέπει να πάρουμε έναν ειδικό  γιατρό και να κάνει χειρουργείο στην τρύπα του όζοντος, αν αυτή είναι ο φταίχτης και τα ρουφάει όλα με ορμή, λόγω των διαστάσεων της ή πάλι  αν φταίνε οι πολιτικοί (λίγο δύσκολο βέβαια γιατί αυτοί είναι όλοι αθώοι και προσπαθούν οι καημένοι όσο μπορούν) να πάει ο χειρούργος να χειρουργήσει τους εγκεφάλους όλων των πολιτικών και να τους αλλάξει. Και μην γελάτε η επιστήμη έχει προχωρήσει, δεν έχετε ακούσει πόσα όργανα μπορούν να αντικατασταθούν; Προτείνω μάλιστα να πάρουν μόσχευμα από τα γουρούνια που είναι πιο συμβατοί δότες και θα τους πάει γάντι με τέτοια γουρουνίσια κεφάλια που έχουν.

Γενικό συμπέρασμα λοιπόν για όλα τα κακά στην Ελλάδα φταίει η τρύπα  του όζοντος και για αυτό ίσως ο Έλληνας έχει αναπαυθεί στο σπιτάκι του και φωνάζει από την πολυθρόνα του. Μπράβο φίλοι μου έτσι μην αφήσετε λεπτό την καρεκλίτσα σας να κρυώσει για να μπορέσουν και οι φωστήρες μας οι πολιτικοί να αναπαύονται στην δική τους θέση. 

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: