Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η ΧΟΥΝΤΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ.

Με μεγάλη λύπη μου διαπιστώνω ότι οι φόβοι μου επαληθεύονται σιγά σιγά η καταραμένη χούντα ξαναγύρισε με την μάσκα της δημοκρατίας. Χτες όλοι παρακολουθούσαμε με αγωνία την περιβόητη ψηφοφορία που στην ουσία ήταν η θανατική καταδίκη της Ελλάδας. Όσοι βουλευτές είχαν το θάρρος  την λογική και το αίσθημα του πατριωτισμού και είπαν το περίφημο όχι διεγράφησαν αμέσως από τα κόμματα τους. Έτσι διαβάζω σήμερα ότι  μεταξύ των διαγραφέντων ήταν και οι δικοί μας βουλευτές από τα Δωδεκάνησα  Κασσάρας και  Ιατρίδου.

Αυτοί οι δυο άνθρωποι είναι η φωνή του Αιγαίου, αυτοί μας αντιπροσωπεύουν επάξια στην βουλή και αγωνίζονται για τις  καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα νησιά. Τώρα η δική μας φωνή πως θα ακούγεται; Και για να καταλάβουμε, η χτεσινή ψηφοφορία ήταν το αναγκαστικό ναι; τους είχαν επιβάλλει να πουν ναι και όποιος είχε αντιρρήσεις και τις εξέφρασε του πήραν το κεφάλι. Έτσι είναι όλες οι ψηφοφορίες για τους νόμους που θεσπίζετε; Δηλαδή αποφασίζουμε και διατάζουμε και οι μαριονέτες οι βουλευτές υπερψηφίζουν. Μα εσείς είστε άκρως επικίνδυνοι και καταστροφικοί, επίσης είστε και εκδικητικά τομάρια. Πέστε το ξεκάθαρα ότι μας έχετε αποθηκεύσει εδώ στα νησιά και ότι δεν δέχεστε αντιρρήσεις γιατί φοβάστε την μαμά Μέρκελ αυτή την στρίγγλα που έστελνε χτες βροχή τα τελεσίγραφα και απειλούσε. Πέστε το καθαρά ότι εμάς εδώ στα νησιά μας έχετε γραμμένους και μας θυμάστε μόνο την ώρα της ψήφου. Αλλά τώρα θα σας μαυρίσουμε όλους εσάς όπως μας μαυρίσατε την ψυχή με την χτεσινή καταδίκη της Ελλάδας μας. Μην τολμήσει κανείς από εσάς  να πατήσει στα νησιά γιατί θα το μετανιώσει και εμείς εδώ δεν πετάμε γιαουρτάκια ούτε αβγουλάκια.

Χτες άκουσαμε τον Κασσάρα και την Ιατρίδου να μιλάνε και νιώσαμε περήφανοι που είναι νησιώτες και δεν μας πρόδωσαν. Η Ιατρίδου Τσαμπίκα από την Ρόδο  και από τον χώρο της ΝΔ έκανε τσαμπουκά και πήγε κόντρα στο κατεστημένο, μπράβο Τσαμπίκα Τσαμπουκαλού, είμαστε  περήφανοι που είσαι δωδεκανήσια. Δείτε τώρα τι είπε και ο Καλύμνιος ο Κασσάρας αψηφώντας τις κυρώσεις που θα δεχόταν από την παράταξη του:

" ... Γιατί, τι να πω Πρόεδρε στους νησιώτες όταν δεν έχει γίνει τίποτα από όσα με ερωτήσεις, επιστολές, τροπολογίες , μόνος ή και με άλλους συναδέλφους , έχουμε ζητήσει;
Τι να πω π.χ. στους 3.500 κατοίκους της Πάτμου, όταν δεν έχουν γιατρό και ο καιρός έξω λυσσομανάει;
Τι να πω στο κάθε νησί, όταν του λείπει ένας γιατρός βασικής ειδικότητας; Ότι έχουμε πολλούς γιατρούς και δεν μπορούμε να διορίσουμε άλλους; Αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν μεταθέτουμε από εκεί που έχουμε πολλούς;
Τι να πω στα μικρά νησιά με τους  υποστελεχωμένους Δήμους;
Πως λοιπόν να απευθυνθώ στους νησιώτες και να τους πω ότι η πατρίδα έχει πρόβλημα και πρέπει να υποβαθμιστεί το βιοτικό τους επίπεδο, όταν δεν τους διασφαλίζουμε τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους;
Τι να πω στα νέα παιδιά με τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά, που βρίσκονται εδώ και στο εξωτερικό; Ότι πιθανόν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα με 420, 480 ή 520 ευρώ;"
 
Εγώ θέλω να του πω μέσα από εδώ ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια που έπραξε και ενέργησε πραγματικά κατά συνείδηση και όχι κατά συμφέρων όπως οι άλλοι. Αυτά είπε ο κύριος Κασσάρας και μας έκανε υπερήφανους εμάς τους νησιώτες.

Κύριε Κασσάρα υποκλίνομαι μπροστά στο περίσσιο θάρρος σου και την αγάπη σου για τα νησιά μας. Εύχομαι να βρεθούν πολλοί σαν εσένα και την Ιατρίδου που είστε πατριώτες, για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά σαν χώρα. Πράγμα δύσκολο για την εποχή μας που κοιτάνε πρώτα το προσωπικό συμφέρον και την ωφέλεια την δική τους. Μπράβο και ξανά μπράβο από εμένα και από όλο τον Ελληνικό λαό. Και αίσχος στη χούντα της δήθεν δημοκρατίας.

Αφιερωμένο από μένα στον κύριο Κασσάρα, ένα μικρό δείγμα αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο του.


Γύρισα Δωδεκάνησα και όλες τις Κυκλάδες
 ποτέ μου δεν συνάντησα τέτοιους παλικαράδες
σαν τους Καλύμνιους μας παιδιά δύσκολα θε να βρείτε
ψάξτε την ιστορία μας για να βεβαιωθείτε
 
Πρώτη γραμμή στον πόλεμο πρώτη και στα σφουγγάρια
μα και ψαράδες ζηλευτοί αυτά τα παλικάρια
δεν ξέρουν φόβος τι θα πει, πόλεμο δεν φοβούνται
και αν τους ρωτήσετε γιατί, αυτοί θα αποκριθούνε
γιάντα μωρέ να φοβηθώ; εγώ είμαι παλικαράκι
προστάτη έχω τον Θεό είμαι και Καλυμνάκι

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: