Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο  Σταυρός είναι η οδός που πέρασε ο Χριστός τον άνθρωπο από το προπατορικό αμάρτημα στην συγχώρεση και την άφεση αμαρτιών και  του έδωσε πάλι την δυνατότητα να μπορέσει να πάει ξανά κοντά του. Συμβολίζει την αγάπη του Θεού για τα παιδιά του που πάντα τα αγαπάει και τα ενώνει μαζί του. Πολλοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην ορθοδοξία στο ορθή δόξα προς τον Θεό  (αυτοί μπορεί να είναι από κάποιες αιρέσεις μπορεί να είναι και άθεοι) λένε μα εσείς είστε ειδωλολάτρες πιστεύετε σε άψυχα πράγματα και τα προσκυνάτε και εννοούν τον Σταυρό. Μάλιστα έχουν το ηλίθιο επιχείρημα και λένε, αν το παιδί σου το σκοτώσει ένα αμάξι εσύ θα προσκυνάς και θα λατρεύεις ένα αμάξι; Μα δεν έχουν καταλάβει πως για αυτό κατέβηκε στην γη ως Θεάνθρωπος για να μας σώσει και να μας δείξει τον τρόπο να βρεθούμε κοντά του, και πως αυτό είναι το μέσον που μας ένωσε ξανά.

Επίσης αμφισβητήθηκε εσκεμμένα ότι δεν σταυρώθηκε σε σταυρό και μιλάνε για πάσσαλους, όμως η ιστορία απέδειξε περίτρανα ότι σταυροί υπήρχαν και πως ο Χριστός είναι αληθινό, ιστορικό και υπαρκτό πρόσωπο. Το λένε και οι επιστημονικές έρευνες αυτό και έτσι άλλη μια προπαγάνδα με βάση την  μη σταύρωση του  είναι εντελώς αβάσιμη και με πονηρό σκοπό από όπου λέγεται. Το να μην πιστεύει κάποιος είναι δικαίωμα του το να βρίζει όμως και να λασπολογεί εις βάρος της θρησκείας μας είναι ανεπίτρεπτο και δείχνει ασέβεια  προς τα θεία προσβάλλοντας έτσι και όλους τους Χριστιανούς ορθόδοξους.

Ο Σταυρός λοιπόν τιμάται από όλους με ευλάβεια γιατί  πάνω εκεί καρτερικά ο Χριστός βασανίστηκε και πέθανε για να  αναστήσει τις χαμένες ψυχές των ανθρώπων. Για αυτό θεωρώ ότι κάποιος που βλαστημάει και δεν σέβεται τον Σταυρό δεν σέβεται και τους ανθρώπους.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: