Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα πρέπει να μας προβληματίζει και να μας αφυπνίζει. Διάβασα από πολλά ΜΜΕ  ότι στην τουρκική «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις του υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας σχετικά με τη χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ άλλων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου. Περιοχές που αδιαμφισβήτητα ανήκουν στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Βλέπουμε ότι η Τουρκία αλλά και κάθε άλλη ξένη χώρα βρήκαν την ευκαιρία  της μνημονιακής παράλυσης και την εκμεταλλεύτηκαν.

Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή οι μεν πολιτικοί σφάζονται για το ποιος θα κυβερνήσει και οι δε πολίτες τρώγονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Τίποτα άλλο αυτή την στιγμή δεν μας ενδιαφέρει. Ψηφοφόροι και πολιτικοί στο ρινγκ και στις εξέδρες για τον περίφημο αγώνα πάλης. Τα τέρατα που παλεύουν και μας παλεύουν χρόνια είναι γνωστά, τα ξέρουμε από πολύ παλιά. Είναι αιμοβόρα φρικαλέα και καταστροφικά, όμως εμάς τι μας νοιάζει; Εμείς θέλουμε να δούμε τον αγώνα σε επανάληψη. Τόσο καιρό φωνάζαμε κάναμε διαμαρτυρίες, πορείες και μιλούσαμε ρητορικά στο Ιντερνέτ και όμως το μόνο που καταφέραμε, ήταν να  κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Αφήνουμε την χώρα μας να πέσει πάλι στα χέρια τους και να γκρεμιστεί ότι απόμεινε όρθιο.

Κανείς πολιτικός δεν παίρνει θέση και να φωνάξει επί της ουσίας παρά μόνο για τον εντυπωσιασμό των ψηφοφόρων. Και ρωτώ εγώ με το φτωχό μυαλό μου. Έλληνα ψηφοφόρε ποιος νομίζεις ότι είναι ο μεγαλύτερος  εχθρός της χώρας; είναι ο Τούρκος και ο κάθε καταπατητής που μας καταπατεί  με την αδιαφορία και την αδράνεια των πολιτικών ή είναι το πολιτικό σύστημα και βουλευτές που το έφτιαξαν έτσι όπως τους βολεύει; Εμείς είμαστε αδικημένοι ή κοιμισμένοι και απαθείς; μήπως τα ζητάει ο οργανισμός μας και εμάς; γιατί περισσότερες δημοσιεύσεις βλέπω για τους πολιτικούς καρχαρίες να κάνετε παρά για το θέμα αυτό. Και αν κάνετε το συνδέετε επιλεκτικά για να δείξετε την αντίρρησης σας  σε ένα κόμμα, επί  της ουσίας μηδέν. Η χώρα μας που της αρπάζουν κομμάτια που της ανήκουν φαίνεται να περνάει σε δεύτερη μοίρα αυτή την στιγμή.

Τι να πω άλλο βαρέθηκα να προσπαθώ να σας δώσω να καταλάβετε ότι όλοι είναι γύπες και ενδιαφέρονται μόνο για μια καλή θέση που θα τους εξασφαλίσει μια πλουσιοπάροχη λεία. Σας αφήνω να συνεχίσετε τον ”ιερό αγώνα” που κάνετε για να βάλετε τον γύπα στην θέση της εξουσίας, από όποιο χώρο και αν προέρχεται αυτός. Καλή επιτυχία.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: