Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

Ο 50 αιώνας π.Χ αν και είναι πολλούς αιώνες πριν από την εποχή μας, δοξάστηκε και έμεινε στην ιστορία ως χρυσός αιώνας για τους Αθηναίους πολίτες. Ο Περικλής ήταν ένας ενάρετος πολιτικός που σκοπό είχε να βοηθήσει και να ανακουφίσει όσο μπορούσε τους Έλληνες και την Ελλάδα. Το έργο και η βοήθεια στην χώρα μας,  έχει μείνει στην ιστορία και ονομάζεται, ο χρυσούς αιώνας του Περικλή.   Οι νόμοι που έβγαλε αποθάρρυναν  τον πολιτικό να ανέβει στην εξουσία για να κλέψει.  Δείτε πόσο έξυπνοι  και σοφοί ήταν.
Νόμοι του Περικλή:

1) Να είναι Έλλην πολίτης
2) Να κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
3) Να μην είναι κίναιδος και
4) Να καταγραφεί όλη η περιουσία του υποψηφίου, μέχρι τα σανδάλια που φοράει καθώς και η οικογενειακή του περιουσία. 

Εάν τηρούσε  όλες αυτές τις προϋποθέσεις τότε ο υποψήφιος, μπορούσε να γίνει βουλευτής. Αν όμως στην διάρκεια της θητείας του, περνούσε νόμο που θα ζημίωνε το κράτος, τότε έπρεπε να κατασχεθεί όλη η περιουσία του. Αν δεν έφθανε η περιουσία του, ήταν υποχρεωμένος να δουλέψει σε δημόσια έργα. Αν ο νόμος που πρότεινε ζημίωνε την Ελλάδα, τότε η ποινή ήταν: ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ!!!!!!!!!

Τώρα έρχομαι να ρωτήσω όλους εσάς, αν υπήρχαν αυτοί οι νόμοι, από πόσα δεινά θα μας γλύτωναν; Ο τέταρτος νόμος είναι καθοριστικός και αναγκαίος να επανέλθει. Διότι αν γνωρίζουμε ακριβώς την περιουσία του καθενός, όταν κατέβει από την εξουσία και έχει γίνει πάμπλουτος, πρώτον θα υπάρχει μεγάλη τιμωρία και δεύτερο αφού ελέγχονται δεν θα είναι εύκολο να καταχραστούν. Έτσι θα το σκεφτούν όλοι οι καρεκλοκένταυροι που σκοπό έχουν το χρήμα και όχι να μας βοηθήσουν. 

Μύριαμ Κ. Ρόδος

1 σχόλιο:

Konstantinos είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΥΡΙΑΜ,
ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Ο ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ..ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΙΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ,ΤΩΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩΝ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΑΙΩΝ,ΚΑΙ Η ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ..ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕ,, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ,ΝΑΠΡΟΣΠΑΘΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ..ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!