Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ

Σε κάποιο  νησί, ζει  ένας  οικογενειάρχης άνθρωπος. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά στην ζωή του.  Έπιασε δουλειά στο ταχυδρομείο και ζούσε την οικογένεια του όπως όλοι οι άνθρωποι. Σιγά σιγά όμως με τον χρόνο, άρχισε να πίνει και να του γίνεται συνήθεια. Έφτασε σε σημείο να γίνει αλκοολικός. Άρχισαν τότε οι καυγάδες και οι γκρίνιες στην οικογένεια, καθώς το πιοτό τον έκανε νευρικό και άλλο άνθρωπο. Δεν έφτανε όμως το ποτό άρχισε και μια άλλη κακή συνήθεια,  τον τζόγο. Έμπαινε στο πρακτορείο του  Προπό και ξεχνούσε να βγει έξω. Έπαιζε όλα τα παιχνίδια που υπήρχαν εκεί, Κίνο, ποδόσφαιρο Λόττο, Τζόκερ και άλλα πολλά. 

Η κατρακύλα δεν άργησε να έρθει.  Τα παιδιά του που ήτανε μεγάλα ντρεπόταν με την συμπεριφορά του και προσπάθησαν να του μιλήσουν, αλλά αυτός δεν καταλάβαινε τίποτα.  Άρχισε μάλιστα να δανείζεται.  Όποιος του έλεγε όχι του έκανε καυγά μεγάλο και ζητούσε τον λόγο που δεν τον δάνειζαν. Μια μέρα από την υπηρεσία που δούλευε, παρατήρησαν ένα μεγάλο έλλειμμα και άρχισαν να το ψάχνουν. Διαπίστωσαν τότε ότι ο ταχυδρόμος καταχράστηκε τα  λεφτά,  για να ικανοποιήσει το πάθος του.  Όμως έκανε ακόμα ένα βαρύ παράπτωμα, έπαιρνε την σύνταξη κάποιου ανθρώπου που είχε πεθάνει από καιρό. Υπέγραφε εκείνος και έβαζε τα λεφτά στην τσέπη του. Όταν πια έγινε γνωστό η υπηρεσία κινήθηκε νομικά εναντίον του. Αυτός όταν το έμαθε για να γλυτώσει  την διαπόμπευση,  μαχαιρώθηκε. Τον πήγαν στο νοσοκομείο και αυτή την ώρα αναρρώνει. Αυτό το συμβάν, δεν είδε το φως της δημοσιότητας ακόμα, αν και είναι πολύ πρόσφατο. Εγώ το έμαθα από την φίλη μου που ζει σε αυτό το νησί και ξέρει καλά τους ανθρώπους και τα πράγματα του νησιού,  καθώς είναι κλειστή κοινωνία και όλα μαθαίνονται εύκολα. 

Η ιστορία αυτή  είναι πέρα για πέρα αληθινή.  Με αυτήν θέλω να πω στους ανθρώπους μακριά από τα ποτά και τον τζόγο γιατί είναι καταστροφικές συνήθειες  που εθίζουν και έχουν ολέθρια αποτελέσματα. Επίσης εσείς οι εργαζόμενοι να είστε τίμιοι στην δουλειά  σας γιατί ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: