Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

TO MAΓΙΚΟ ΨΑΛΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΒΑΤΟΡΙΟ.

Εδώ και αρκετό καιρό,  βλέπω ένα  ένα μαγικό ψαλίδι παντού, που δεν λέει ποτέ, να σταματήσει το κόψιμο. Επίσης υπάρχει  και το αναβατόριο, που όλο ανεβάζει τις τιμές στα  πράγματα.  Το ψαλίδι θαρρείς και είναι καταραμένο, γιατί κόβει όλους τους  μισθούς  και  όχι μια φορά αλλά συνέχεια, ίσως γιατί τους θεωρεί υπερβολικά μεγάλους. Κόψιμο στις συντάξεις, στα δώρα, στην υγεία.  Τα φάρμακα είναι πια πολύ δύσκολο να αγοραστούν, καθώς το μαγικό ψαλίδι εμποδίζει τους ανθρώπους να τα πάρουν. Κόψανε την παιδεία με τρόπο πραγματικά θαυμαστό, στον νέο  κόσμο των ψαλιδισμάτων. Κόψανε την αξιοπρέπεια του πολίτη, της γιαγιάς και των παππούδων. Κάποτε είχα δει ένα έργο με τον ψαλιδοχέρη, που  ίσως  να το έχει σκάσει από το Χόλιγουντ  και να μας κουβαλήθηκε εδώ.

Όμως μαζί με το ψαλίδι, μας κουβαλήθηκε και το αναβατόριο, που όλο ανεβάζει τα πράγματα πάνω και τα πάει στα ύψη.  Ανέβασμα στην ΔΕΗ, ανέβασμα σε όλα ανεξαιρέτως τα είδη. Φουσκωμένοι σαν γκαστρωμένοι όλοι οι λογαριασμοί.  Αν πεις για το εκκαθαριστικό της εφορίας;   εγκεφαλικό παθαίνεις όταν το  πάρεις στα χέρια σου. Σκέφτηκα μήπως το ψαλίδι φταίει για αυτή την εγκυμοσύνη των λογαριασμών.  Το άτιμο κάτι κάνει και έχει γκαστρώσει τα πάντα. Και έπειτα ο κόσμος φωνάζει, γιατί δεν ξέρει πως αυτό το μπαγάσικο είναι ερωτιάρικο και πηγαίνει κρυφά τις νύχτες και όλα  τα φουσκώνει. Δεν άφησε τίποτα, μέχρι και τα βενζινάδικα επισκέφτηκε και αντί για να σου συμπληρώσουν αέρα στα λάστιχα όταν βάζεις βενζίνη, αυτοί σου φουσκώνουν τον λογαριασμό της βενζίνης. Καλό θα είναι εμείς οι άνθρωποι να τα βάλουμε με το ψαλίδι και το αναβατόριο, γιατί είναι κρίμα να μαλώνουμε τους αξιότιμους  πολιτικούς μας άδικα.  Το καλό με το αναβατόριο είναι ότι πας δωρεάν στον Άγιο Πέτρο. Ούτε εισιτήριο δεν θέλεις, μια και σου ανεβάζει τα πάντα. Σου ανεβάζει την πίεση, τους παλμούς της καρδιάς, το αίμα στο κεφάλι,  τα νευρικά συστήματα, σε στέλνει αδιάβαστο με λίγα λόγια.

 Μερικοί άνθρωποι δεν ξέρω  γιατί, θολώνει ξαφνικά το μάτι τους, μόλις δουν κανένα φουσκωμένο λογαριασμό και τότε γίνονται άγρια θεριά. Άσε που το δίδυμο αυτό του ψαλιδιού και του αναβατόριου,  κάνουν μερικούς να αυτοκτονούν.  Μήπως θα πρέπει να βρούμε τρόπο να τα διώξουμε από εδώ;

Σκέφτηκα να τα χαρίσουμε στην Μέρκελ, αυτή σίγουρα θα χαρεί, μια και της αρέσουν τα παράξενα παιχνιδάκια. Σκεφτείτε στα χέρια της το ψαλίδι.  Αλήθεια πόσα θα μπορούσε να κάνει με αυτό,  έτσι; Θα έκοβε ότι έβρισκε μπροστά της μια που έχει τόσο μανία με το κόψιμο, ίσως  να την έπιανε κόψιμο μετά από την πολύ δουλειά, αλλά δεν πειράζει, θα φτιάξει και την σιλουέτα της. Ακόμα σκέφτηκα να την βαφτίσω Μέρκελ η ψαλιδοχέρα.  Πιστεύω είναι πολύ σικ όνομα και θα της αρέσει. Αν θέλει βέβαια, μπορεί να τα μοιραστεί και με τους κύριους ελεγκτές, που μας κάνουν συχνά πυκνά επίσκεψη, για να μας τσεκάρουν αν αντέχουμε ακόμα. Άντε πάλι τυχεροί για να δείτε εμείς είμαστε πολύ γενναιόδωροι και μεγαλόψυχοι.  Όχι σαν εσάς, που άρον άρον σταύρωσων αυτούς.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: