Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Μια φορά και ένα καιρό, βαθιά μέσα στην γη είχε το βασίλειο του, ο άρχοντας του κακού ο τρομερός Σατανάς ή αλλιώς διάβολος. Όλη μέρα σκεφτόταν πως θα πειράξει τους ανθρώπους και σκαρφιζόταν διάφορα τεχνάσματα για να τους τυραννά και να τους κάνει να υποφέρουν. Δεν τον έφτανε όμως αυτό, ήθελε οι άνθρωποι να βασανίζονται ακόμα πιο πολύ και να εξαθλιωθούν τελείως, για να τους πάρει κοντά του. Σκέφτηκε λοιπόν να στείλει μερικά από  τα παιδιά του στη γη. Φώναξε την γυναίκα του την κακία διαβολίνα και της είπε, γυναίκα ποιο παιδί μας νομίζεις ότι μου μοιάζει στην κακία και την πανουργία; η διαβολίνα γέλασε με το σατανικό γέλιο της και είπε, μα φυσικά άντρα μου η διαβολίτσα Άνγκελα είναι φτυστή σου σε όλα, ακόμα και στο διπλωματικό διαβολικό τρόπο που σκέφτεσαι και ενεργείς.

Ο Διάβολος τότε φώναξε την Άνγκελα και της είπε, διαβολάκι μου θα σε στείλω πάνω στη γη κοίτα να μην με ρεζιλέψεις. Θυμήσου συνέχισε να της λέει ο διάβολος, τον αδελφό σου τον Χίτλερ τι ωραία εξετέλεσε την αποστολή του. Σήμερα όλοι οι άνθρωποι μιλούν για τα σπουδαία κατορθώματα του και θα μιλάνε για πολύ καιρό ακόμα. Έτσι  θέλω να πράξεις και εσύ, αλλά με διαφορετικό τρόπο για να μην σε πολεμήσουν. Η διαβολοκόρη πήρε μαζί της αρκετούς σατανάδες βοηθούς της και ανέβηκε στη γη. Φρόντισε να βάλει αρκετούς από αυτούς σε θέσεις εξουσίας σε διάφορα μέρη της γης,  για να την βοηθούν στο έργο της. Γρήγορα χάρη στους κυβερνητικούς,  έκανε πολλές χώρες του χεριού της και τους έβαλε στο παιχνίδι της. Οι άνθρωποι δούλευαν και λεφτά δεν είχαν, σιγά σιγά έπεσε η πείνα και με το πρόσχημα της χρεωκοπίας τους έκανε δούλους της. Όλοι τώρα προσκυνούσαν και παρακαλούσαν την διαβολοκόρη να τους βοηθήσει. Εκείνη έκανε τάχα πως τους βοηθάει και τους έβαζε να της υπογράψουν ένα συμβόλαιο που θα τους έστελνε απευθείας στην κόλαση, στο βασίλειο του πατέρα της.

Ο Σατανάς, ήταν πολύ ευχαριστημένος για την κόρη του  που τα κατάφερνε περίφημα.  Το όνομα της είχε διαδοθεί παντού, όλοι μιλούσαν με μίσος για αυτήν και ο πατέρας της, έτριβε ευχαριστημένος τα χέρια του. Τώρα το σχέδιο προχωρούσε με μεγαλύτερη ευκολία, μερικοί άνθρωποι έφταναν γρηγορότερα στην κόλαση με την μέθοδο της αυτοκτονίας. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξυμνούσαν την διαβολοκόρη γιατί μέσα σε αυτά είχε πολλούς από τους βοηθούς της. Η Ευρώπη,  σιγά σιγά άρχισε να μεταμορφώνεται σε κόλαση.   'Οπου και αν  πήγαινε κανείς, έβλεπε την δυστυχία, άνθρωποι  στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης, παιδιά πεινασμένα, άλλοι να κοιμούνται στους δρόμους, γυναίκες να πουλάνε τα κορμιά τους για ένα κομμάτι ψωμί. Η Άνκελα ήταν θριαμβευτής τα κατάφερε θαυμάσια στην αποστολή της. Κάποιοι άνθρωποι κατάλαβαν όμως ότι δεν ήταν άνθρωπος αυτή και το φώναζαν. Όμως δεν τους άκουγαν και γελούσαν  Μα δείτε μέσα τα μάτια της και θα καταλάβετε ότι είναι διαβολοκόρη, αλλά μπα, οι άλλοι κοιμόταν του καλού καιρού. Και έτσι έζησαν οι διάβολοι καλά και οι άνθρωποι χειρότερα. 

Ελπίζω να ξυπνήσει από τον λήθαργο γρήγορα η ανθρωπότητα, γιατί βλέπω όλους να μας παίρνει ο διάολος.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: