Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ο ΤΙΡΑΜΟΛΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο Τιραμόλα όταν γεννήθηκε δεν φανταζόταν ποτέ, πως θα γινόταν τόσο χρήσιμος στους απατεώνες και κλέφτες της πατρίδας μας. Ήταν φτιαγμένος από καουτσούκ και ο ρόλος του ήταν καθαρά ψυχαγωγικός, μπορούσε άνετα να μεταμορφωθεί σε ότι ήθελε και έτσι έπαιζε καλά τον ρόλο του, στο να διασκεδάζει τον κόσμο. Κάποιοι (επιστήμονες) όμως, ξέροντας τις τρομερές ικανότητες του τιραμολάκου μας, αποφάσισαν να τον κλωνοποιήσουν και να τον βάλουν στην βουλή. Γιατί φανταστείτε τον με τόσο μακριά και ελαστικά χέρια που έχει, πόσα λεφτά θα μπορούσε να κλέψει συγχρόνως  Ένα πρωί λοιπόν, μαζεύτηκαν για σύσκεψη οι κύριοι-ες των απατεώνων  της ευρωζώνης και είπαν, πρέπει στα υπουργεία της Ελλάδας να βάλουμε δικούς μας ανθρώπους. Μπορούσαν λοιπόν να βάλουν τόσους ανθρώπους της εμπιστοσύνης τους; μάλλον όχι γιατί όλο και κάποιος θα ξέφευγε και έτσι στο σατανικό μυαλό τους μπήκε η ιδέα, να κλωνοποιήσουν τον Τιραμόλα.

Άρχισαν με γρήγορους ρυθμούς να πειραματίζονται και έβαλαν σε εφαρμογή, το σχέδιο μνημόνιο. Αυτό ήταν το εργαστήρι ή να το πω αλλιώς, η μήτρα που θα γεννιόταν ο Τιραμόλα. Με τα πολλά πειράματα επιτέλους τα κατάφεραν. Έφτιαξαν τον Τιραμόλα, τον άνθρωπο για όλες τις απατεωνιές. Ήταν ένας σε πολλές συσκευασίες, όπως θα δούμε στην συνέχεια. Τον έριξαν λοιπόν που λέτε στην Ελλάδα και με την κατεργαριά του αυτός, κατάφερε  να τρυπώσει μέσα μια χαρά. Κανείς δεν κατάλαβε φυσικά ότι ο Τιραμόλα, ήταν ο (άνθρωπος) κατάσκοπος και πως ενεργούσε με εντολές ξένων δυνάμεων.

Πριν μπει στην βουλή έκανε μια μεταμόρφωση από αυτές που συνήθιζε και ξέρουμε όλοι μας, διασπάστηκε σε πολλά κομμάτια και πήρε διαφορετικές μορφές. Με αυτό τον τρόπο μπόρεσε να πάρει όλες τις θέσεις των υπουργών και να δώσει στην βουλή την μορφή  που ήθελε. Κάποιες μεταμορφώσεις του  βέβαια δεν ήταν και τόσο επιτυχημένες, είχαν διαρροή. Δηλαδή η μεταμόρφωση σε Άδωνη ήταν σκέτη αποτυχία έμπαζε από παντού. Τα σάλια έτρεχαν ποτάμι καθώς μιλούσε, τα λάδια από τον εγκέφαλο του συχνά πυκνά έτρεχαν από τα ρουθούνια του, με αποτέλεσμα να γλιστρούν οι γύρω του. Φυσικά υπήρξαν και πολλές μεταμορφώσεις που του έκλεψαν αρκετό υλικό για να πετύχουν. Το δίδυμο Πάγκαλος και Βενιζέλος έφαγαν πολύ καουτσούκ και κούρασαν τον Τιραμολάκο μας, μέχρι να τους συναρμολογήσει. Σε μερικούς έδωσε αρνίσιο βλέμμα για να παραπλανεί, στον Κυριάκο για παράδειγμα που κοιμόταν όρθιος. Αφού τελείωσε με τις μεταμορφώσεις του, θρονιάστηκε σε όλα τα έδρανα φαρδύς πλατύς και άρχισε το έργο του.

Κάποιες φορές ο έξυπνος Τιραμολάκος όταν έβλεπε τα σκούρα του, δηλαδή ότι οι άνθρωποι άρχιζαν να τον καταλαβαίνουν, έκανε ένα μετασχηματισμό και όλα μια χαρά. Σήμερα ήταν η μέρα που δήθεν έκαναν πάλι καινούριο σχήμα στην κυβέρνηση, αλλά στην ουσία πάλι ο Τιραμολάκος μας θα κυβερνάει. Γιαυτό φίλοι μου να κοιμάστε ήσυχοι, ο Τιραμόλα πάει με όλα και θα μας ξελασπώσει. Έχει κανείς αντίρρηση; αααα νόμιζα ότι μίλησε κανείς, ευτυχώς για αυτούς που όλα τα καταπίνουμε και όλα τα χωνεύουμε.

Ορμήσανε οι εισβολείς
όρμησε ο Τιραμόλα
και όλα είναι μια χαρά
πάει η κοκα κόλα

Τάχα μου πως εσώθηκε
απο τον χαμό η Ελλάδα
τα βόλια πέφτουνε σωρός
το λέει και η μαντινάδα

Αλλού πεφτούν τα βλήματα
αλλού χτυπούν τα βόλια
και μέσα στην Ελλάδα μας
χτυπάει ο Τιραμόλα

Σωπάστε φίλοι μου καλοί
τους άλλους μην ξυπνάτε
έχουν τον ύπνο ελαφρύ
και μην τους τον χαλάτε

φέρτε τους μόνο ένα φραπέ
με μπόλικα παγάκια
να αράξουνε στον καναπέ
να δούνε τα νιτζάκια

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: