Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ

Ακρωτηριασμένη γυναίκα, που πας, τι κάνεις, έχεις τρελαθεί; Σου στερούν ότι πολυτιμότερο υπάρχει για μια γυναίκα. Με κοιτάς ταραγμένη, σαστισμένη σαν και δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω ε; Δεν είσαι εσύ που αγανακτισμένη φωνάζεις, γιατί δεν έχεις την δυνατότητα  να κανείς ένα παιδί; δεν είσαι εσύ που σε τιμώρησαν γιατί έχεις κάνει παιδί και σε φορολογούν, διπλά γιαυτό; Στην ουσία σου ξερίζωσαν τα σωθικά και έβγαλαν  από πάνω σου έτσι βίαια, το πιο δημιουργικό όργανο σου, την μήτρα. Θέλουν να σε κάνουν να πιστέψεις πως το παιδί είναι τεκμήριο και είναι εγκληματικό να κάνεις παιδιά. Αλλά όμως σκοπός τους είναι και  να   σε φοβίσουν, να μην κάνεις άλλο. Δηλαδή να βγάλεις εκτός λειτουργίας αυτό που σε κάνει γυναίκα, την μητρότητα, αυτή δεν κατασπάραξαν όλοι αυτοί οι λύκοι; δεν σε ακρωτηρίασαν στην ουσία; 

Εσένα γυναίκα τρελή, δεν σου αφήνουν νηστικά τα παιδιά που ήδη υπάρχουν; Έχεις να τα ταΐσεις; να τα φωτίσεις με τις γνώσης το φως στέλνοντας τα σχολείο; ή μήπως μπορείς αν αρρωστήσουν να τα περίθαλψης με την ανύπαρκτη υγεία; Για πες μου, τι μπορείς να προσφέρεις έτσι άνεργη και κακομοίρα που σε κατάντησαν όλοι αυτοί; Αν συνεχίσεις έτσι με αυτό τον ρυθμό, φοβάμαι πως ο ακρωτηριασμός σου θα γίνει μόνιμος και δεν θα υπάρχει ελπίδα καμιά, θα πεθάνουμε όλοι μας και θα φταις εσύ γιαυτό.


Σε βλέπω όμως αλαφιασμένη όση ώρα σου μιλώ, το  μάτι σου  γυαλίζει και γελάς νευρικά, τι συμβαίνει; Ίσως κάτι σου έταξαν και εσύ τους πίστεψες. Ίσως πάλι να έπαθες άμοιρη αμνησία, από τις κακουχίες  και στεναχώριες που περνάς και δεν θυμάσαι τι έχει συμβεί.  Δεν μπορώ να δώσω άλλη λογική εξήγηση γυναίκα, ξύπνα πριν είναι αργά, πιάσε το τιμόνι στα χέρια, γιατί σε λίγο όλα τελειώνουν. Όμως εξαιτίας της αναπηρίας που σου άφησαν η χώρα γερνάει, είναι άρρωστη βαριά.  Σε φωνάζει μα εσύ έχεις κλείσει με πείσμα τα αυτιά και δεν ακούς. Να ξέρεις, όταν βγάλεις τα χέρια από τα αυτιά, πατρίδα δεν θα υπάρχει γυναίκα τρελή, γιατί χωρίς μήτρα, είναι όλα τελειωμένα. Ξύπνα γυναίκα, ξύπνα και σύνελθε, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλες μαζί.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: