Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Οργή λαού φωνή Θεού

Αυτό που συμβαίνει όλες αυτές τις ημέρες, είναι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Μια ολόκληρη χώρα αγωνιούσε για έναν νέο που χάθηκε, τον έχουν αγαπήσει σαν δικό τους παιδί και περίμεναν μάταια κάπου να βρεθεί ζωντανό. Στην πορεία βγήκαν φρικτά πράγματα στην επιφάνεια. Μιλάνε για ξυλοδαρμούς, εξευτελισμούς, και γενικά για βιασμό ψυχής  και άγρια βια, στο πρόσωπο του Βαγγέλη. Όταν χτες βγήκε η είδηση πως το παιδί βρέθηκε νεκρό, όλοι πάγωσαν και έκλαψαν. Αργότερα όμως βγήκε μια απίστευτη οργή από όλους τους Έλληνες. Οργή γι"αυτούς που βασάνιζαν και πίκραναν τόσο το παιδί, οργή για τους εκπαιδευτικούς που δεν πρόβλεψαν ενώ ήξεραν και γενικά έριξαν ευθύνες εκεί που τους αναλογούν και όχι άδικα. 

Παρακολουθώντας όλη την πορεία και τα στάδια της εξαφάνισης, έκανα τις εξής διαπιστώσεις:
α) Κανείς δεν δέχεται πως έχει ευθύνη
β) Οι γονείς των νταήδων αντί να κρυφτούν από ντροπή, φοβερίζουν Θεούς και δαίμονες πως θα κάνουν μηνύσεις σε όποιον διαβάλλει τα τερατάκια τους.
γ) Ο εξευτελισμός, ο βιασμός του Βαγγέλη συνεχίζεται από κάποιο ηλίθιο μπλοκ, που βρίζει και βεβηλώνει την ψυχούλα του Βαγγέλη.
δ) Ακόμα δεν άνοιξαν τα στόματα για να πουν τι ακριβώς έγινε και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. 
ε) Κανείς από όλους αυτούς δεν βγήκε να ζητήσει συγνώμη, από τους γονείς και από την ψυχή του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Και τώρα σύμφωνα με όλα αυτά, εγώ πρέπει να σας πω, ότι θα ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος, αφού όλα αυτά έγιναν από (ανθρώπους). Δεν μπορώ να διανοηθώ πως ανάμεσα μας κυκλοφορούν τέτοια καθυστερημένα κτήνη, που έχουν τον τίτλο άνθρωποι. Αυτοί κανονικά έπρεπε να είναι σε ένα κλουβί και να βρίσκονται στο τσίρκο με τα άγρια θηρία, τουλάχιστον θα ξέραμε που θα τους βρούμε. Η μικροψυχία και η κακία που τους διακρίνει,  με τρομάζει. Όταν χτες μπήκα να διαβάσω αυτό το μπλοκ έμεινα άναυδη. Μιλούσαν σαν να πέθανε ένα γατάκι, που και αυτό λογικά θα ήταν ένα θλιβερό γεγονός, αλλά ας προχωρήσω παρακάτω. Έλεγαν λοιπόν, καλό ψόφο Βαγγέλη και γελούσαν σαν ηλίθια καθυστερημένα και έβριζαν με χυδαία λόγια τον άγγελο αυτό. Θέλω να πω σε αυτούς πως όσο τον βρίζετε του βάζετε φωτοστέφανο και εμείς θα τον αγαπάμε ακόμα περισσότερο, γιατί συνεχίζετε να βιάζετε ψυχές. Ακόμα θα ήθελα να πω σε αυτούς που φταίνε για αυτή την κατάληξη, γιατί έδειξαν συνοχή με την σιωπή τους ή σε αυτούς που τον βασάνισαν για να γελάσουν, πως ο Θεός είναι μεγάλος. Μπορεί να  έφυγε ο Βαγγέλης μας, αλλά θα είναι στην αγκαλιά του τώρα και εσείς να περιμένετε την απολαβή σας ή το δωράκι αν θέλετε, από τον Θεό που θα σας στείλει. Σας θυμίζω το γνωστό ρητό, οργή λαού φωνή Θεού, τίποτα δεν μένει ατιμώρητο γρήγορα θα σας χτυπήσει την πόρτα και θα σας δώσει το δωράκι που σας αναλογεί.



Βαγγέλη παλικάρι μας, σε σένα θέλω να πω, καλή ανάπαυση και να ηρεμήσει επιτέλους η ψυχούλα σου. Τώρα πια δεν θα φοβάσαι κανέναν, είσαι εσύ απάνω και αυτοί από κάτω. Ήρθε η σειρά σου, να γελάσεις επιτέλους με τα θρασύδειλα ανθρωπάκια, που κρύφτηκαν πίσω από τα φουστάνακια της μαμάς τους. Καλό ταξίδι πρίγκηπα μου πάντα θα σε θυμόμαστε. Συλλυπητήρια και στην μανούλα σου και σε όλους τους δικούς σου ανθρώπους που πονάνε, κουράγιο είναι στα χεριά του Θεού, ήρεμος πια.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: